Snabb leverans

Smashburger

En grymt go burgare som kommer få dig att vilja ha en till.

Smash står för just smash eller tilltryckt vilket gör att köttytan får kontakt med stekbord/stekpannan vilket gör att köttet får en god yta och bevaras saftigt. Se nedan recept och jag lovar du kommer bli frälst.

Vad behöver jag?

Jag brukar mala min färs i från en riktigt fin högrevsbit med ca 20% fetthalt. Men visst funkar det om man inte orkar detta att köpa färdig färs, men se till att uppnå minst 20% fetthalt och om inte detta finns så köp lite talg och mal i färsen för att få upp fetthalten.

Recept för 5 Burgare

500 g högrev eller färs som kryddas med Woodis Beef & Burgers (100 gram tycker jag är lagom)

5 Bröd av bra kvalitét eller varför inte göra egna 

10 skivor bacon såklart gör vi bacon själv tillsammans med Woodis Kryddblandning för bacon

5 skivor av en bra ost till hamburgare (Typ väddö)

Picklad rödlök!!

2 röda lökar

1 dl socker

1/2 dl  äppelcidervinäger

1 dl vatten

Hur gör jag?

Skala rödlök, dela den på mitten och skiva den 

Häll vatten, socker, äppelcidervinäger i en kastrull och värm denna på spisen tills sockret lösts upp. Ta av från spisen och låt svalna. Lägg i löken och ställ i kylen över natten.  

Picklad gurka!!

1 gurka

1 dl socker

1/2 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Hur gör jag?

Skiva gurkan (jag brukar göra lite mer avlånga skivor)

Häll vatten, socker, äppelcidervinäger, salt, svartpeppar i en kastrull och värm denna på spisen tills socker och salt lösts upp. Ta av från spisen och låt svalna. Lägg i gurkan och ställ i kylen över natten.  


Hamburgardressing

1 dl majonnäs

2 msk bostongurka

2 msk senap

1,5 tsk vitvinsvinäger

1 tsk lökpulver

1,5 tsk paprikapulver

Hur gör jag?

Enkelt.. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå över natten


Nu kommer magin!!

Gör fem stycken bollar av färsen och ställ in i kylen tills de skall på grillen.

Kör igång grillen för het grillning 250 grader + för att kunna göra detta behöver du ha ett stekbord i gjutjärn eller liknande till din grill. håll locket stängt tills du är upp i temperaturen.

Öppna locket och lägg på färsbollarna från frysen låt de ligga i typ 20 sekunder för att sedan vända upp stekytan mot dig, detta gör att det blir lättare att smasha burgaren utan att smash-järnet fastnar i färsen. Tryck till färsen till runt 1 centimeter tjock. (Har du inte ett smash-järn ta en kastrull eller liknande). Stek ca 2 min och vänd och nu skall du krydda med Beef & Burgers krydda. Lägg nu på osten och stäng locket vilket gör att osten smälter bättre.

Lägg på bröd på grillen så dessa blir rostade vilket hjälper dig att hålla brödet stabilt när du sen äter denna saftiga burgare. 

Montera med Dressing, picklad lök och gurka.

Nu är det dags att njuta!!!


Psst. Du kan göra detta på en stekpanna med. lägga på något lock när du skall smälta osten på burgaren